Nastavlja se potraga za telom Danke Ilić, majka osumnjičenog za ubistvo na saslušanju

S. D. je privilegovan svedok u slučaju istrage ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, s obzirom na to da su osumnjičeni u ovom slučaju njen sin D. D. i suprug R. D.

Ona je iskoristila svoje pravo da ne svedoči, kaže advokat Nebojša Živanović.

U međuvremenu, policija i žandarmerija nastavljaju potragu za Dankinim telom. Pretražuje se teren od sela Zlot, ka selu Sumrakovac, na kojem je nekoliko deponija i rezervoara sa vodom.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Reč je o radnicima „Vodovoda“, kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem.

Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor JP „Vodovod“ u Boru podneo je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Komentarišući ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična dela.

(RTS)