Maja čeka na vakcinu koja može da joj spase život – potrebna joj je naša pomoć

Maja Babić ima 37 godina i više od dve godine bori se sa teškom bolešću.

„Posle brojnih hemoterapija, imunoterapija, došla sam do poslednje opcije, to je terapija u vidu tableta koja teško da može pomoći, ali sam takođe došla do saznanja da mi može pomoći personalizovana vakcina koja se proizvodi u Nemačkoj, sa kojom je uspeh veliki, ali je cena izuzetno visoka. Potrebno mi je 70.000 evra za početak juna“, kaže Maja.

Njen brat Mitar, zajedno sa prijateljima, pokušava da pomogne Maji da se što pre skupi novac kroz razne humanitarne akcije.

“Nažalost, nismo sakupili mnogo. Mi smo kroz brojne akcije, motoskup žurke, noćne bazare, skupili četvrtinu potrebnih sredstava. Ona je lečena na Institutu u Sremskoj Kamenici godinu i po dana, kasnije je lečena u Turskoj gde je terapija koju je primala delovala”, kaže Majin brat Mitar.

Iako su njen brat i prijatelji organizovali nekoliko akcija, uspeli su da prikupe samo deo novca potrebnog za lečenje.

“Sedam i po miliona jeste velika suma, ali kad bi podelili, to je kao da svaki stanovnik Srbije da malo više od jednog dinara. Ja bih zamolio sve stanovnike Srbije, kao i Grada Beograda, da pomognu”, kaže Mitar.

Maji su dijagnostifikovali kancer debelog creva tek kada je metastazirao na druge organe. Vreme joj nije saveznik, pa svaka naša poruka sa sadržajem 1527 na broj 3030 mnogo znači.

(RTS)