Ples za Stefanovo novo srce

Uvežbanost, atraktivne koreografije i akrobacije. Sve to u Čačku predstavlja više od 1500 plesača iz Srbje i inostranstva koji se takmiče u različitim kategorijama.

 „Plešem hip-hop od 2012.godine, dolazim iz Skoplja , jako je dobro iskustvo što smo svi tu, svi dolazimo da pokažemo to što smo spremali ove sezone,“ kaže takmičarka iz Skopja Anja Simonovska

Lili Feldeši, takmičarka iz Budimpešte kaže da je njih dvadeset četvoro na ovom takmičenju i da su zadovoljni, kao i da bi želeli ponovo da dođu.

„Treniram ovde skoro sedam godina i meni je stvarno lepo na svakom takmičenju. Radujem se da vidim šta ćemo osvojiti i kakav nam je uspeh“, rekla je Nađa Janjić iz „Star Densa“ iz Čačka.

Plesno nadmetanje u Čačku našlo se u kalendaru Svetske plesne organizacije.

„Srbija je velika plesna nacija pre svega. Ovo nije put da se održava međunarodno takmičenje u Srbiji. Ali evo nakon dugo vremena zaista na jednom veoma, visokom nivou organizovano je takmičenje i zavidan je kvalitet takmičara“, kaže predsednik Internacionalne plesne organizacije (IDO) Velibor Srdić.

Čačanski plesni klub „Star dens“ koji organizuje takmičenje polovinu prihoda namenio je za lečenje studenta Stefana Sredovića kome je potrebna hitna transplantacija srca. Postavljene su i kutije za prikupljanje pomoći.

„Mi ćemo jedan veći deo prihoda od ulaznica nameniti za Stefanovo novo srce. I zaista smo ponosni da smo na jedan lep način spojili lepo i korisno da ovi naši plesači plešu i za nečije zdravlje“, istakao je organizator takmičenja Predrag Katanić.

Pomoć Stefanu prikupljaće se do večeras kada se takmičenje završava.

(RTS)