Kraj Demokratskog fronta posle 11 godina, razlaz bez svađe

Lideri Demokratskog fronta kao svoj najveći uspeh podvlače pobedu na avgustovskim izborima 2020. godine i obaranje DPS-a i Mila Đukanovića sa vlasti.

Lideri Demokratskog fronta nastaviće političku borbu pojedinačno, rekao je lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić i tako posle 11 godina, označio kraj te koalicije. Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević i lider Demokratske narodne parije (DNP) Milan Knežević dematovali su navode da je bilo sukoba među liderima Fronta. 

“DF je donio odluku da konstituenti DF-a idu različitim putevima ka istom cilju”, rekao je Mandić, na konferenciji za medije.

Kaže i da svoju borbu nastavljaju dalje. Ističe i da je cilj trojice lidera da Crna Gora bude ujedinjena.

„Važno nam je da ljudi koji podržavaju DF znaju da među nama nema svađe, sukoba, razlika“, kazao je Mandić.

Medojević: PzP ide samostalno

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević kazao je da su imali različite političke stavove i interese, ali su imali zajednički cilj da se ujedini srpski i crnogorski svijet.

„Misija DF-a je ostvarena Srbi i Crnogorci u Crnoj Gori su pomireni“, kazao je Medojević.

Da nije bilo DF-a, kako kaže Medojević, ne bi bilo promena u Crnoj Gori.

„Bilo je to divno putovanje sa mojim prijateljima. Ako se ne slažemo oko nekih svari to je daleko manje od onoga oko čega se slažemo i kroz šta smo prošli… Misija je ostvarena – Đukanović i DPS su pali“, kazao je Medojević.

Knežević: Nikakvih sukoba, ni ružnih reči nije bilo

Lider DNP-a Milan Knežević kaže da obračun sa zaostavštinom DPS-a treba svima da bude cilj.

U DF-u su, kako kaže, poslee avgustovskih izbora 2020. počela razmišljanja o tome kako da se prilagode novim političkim okolnostima. Tražili su, navodi on, modalitete i ovo danas predstavlja kraj istrijskog putovanja koje će trag ostaviti u prethodnoj deceniji.

“Uvjeren sam da će trag nastaviti da ostavlja i u narednim decenijama. Svidjelo se to nekome ili ne DF je pobijedio DPS”, kazao je Knežević.

On je saopštio i da nisu tačni medijski navodi da je među liderima DF-a došlo do sukoba zbog raspodele mandata i funkcija. “Nikakvih sukoba, ni ružnih riječi nije bilo niti će biti”, poručio je Knežević.

(RTS)