Formiran predmet zbog intervjua Mila Đukanovića

Nakon detaljne analize intervjua Više državno tužilaštvo će po potrebi preduzeti i druge mere i radnje u cilju donošenja odluke o eventualno počinjenom krivičnom delu, saopšteno je portalu RTCG iz Višeg tužilaštva u Podgorici.

„Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objave intervjua na portalima, koji je Antena M dao M. Đ., a koji je od strane Uprave policije dostavljen na ocjenu ovom tužilaštvu radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, navodi se u odgovoru podgoričkog Višeg tužilaštva.

Od tužilaštva je dat nalog Upravi policije da od Antena M pribavi i dostavi ovom tužilaštvu intervju u elektronskoj formi, te će se, kako kažu, nakon detaljne analize intervjua, po potrebi preduzeti i druge mere i radnje u cilju donošenja odluke

Bivši predsednik Crne Gore u intervjuu Anteni M je rekao da živimo u zatrovanoj atmosferi, te da će se „ćeranija po Crnoj Gori nastaviti“. Kaže i da je dužan da na to upozori, jer je „crnogorsko društvo društvo osvetnika”.

„To nije karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta“, rekao je on i podsetio da “u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina”.

“E, ko to ne zna, taj ne razumije kako je opasno kad vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svijest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako griješi ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sjutra”, poručio je Đukanović.

Njegova izjava naišla je na oštru osudu dela javnosti.

(RTS)