Torba sa zmijama pronađena u pantalonama putnika na Međunarodnom aerodromu u Majamiju

Putnika koji je putovao sa Međunarodnog aerodroma u Majamiju zaustavilo je obezbeđenje jer je napredna bezbednosna tehnologija upozorila službenike na „anomaliju“ u predelu međunožja kod jednog putnika.

Kada su ga zamolili da istupi iz reda i ode u prostoriju za pretres, putnik je odmah priznao da je u pantalonama sakrio vrećicu sa zmijama.

Fotografije koje je Uprava za bezbednost u saobraćaju objavila na društvenim mrežama pokazuju dve male, ružičaste zmije koje su izvađene iz male vreće maskirne boje. Pozvana je policija, carina i granična patrola, a životinje su bezbedno predate Komisiji za zaštitu riba i divljih životinja Floride.

Objava na platformi Iks izazvala je mnoštvo različitih šala korisnika društvenih mreža, kao i niz referenci na film Snakes On A Plane iz 2006, sa Semjuelom L. Džeksonom u glavnoj ulozi.

Portparol Agencije za bezbednost u izjavi za Indipendent naveo je da se pomenuti putnik uputio na međunarodni let.

„Kada mu je rečeno da mora biti pretresen, odmah je priznao da ima zmije u pantalonama.“

Muškarcu je kasnije zabranjeno da se ukrca na let, rekao je portparol, dodajući da takvi incidenti nisu „uobičajeni”.

Međutim, u januaru 2023, agenti Agencije za bezbednost u saobraćaju u Tampi na Floridi pronašli su bou dugu skoro metar i po skrivenu u putničkoj torbi za koju su vlasnici tvrdili da je „životinja za emocionalnu podršku“.

U to vreme Agencija je na Instagramu podelila rendgenski snimak prtljaga sa zmijom.

Podrazumeva se da je boa „kućni ljubimac“ takođe predata Komisiji za zaštitu riba i divljih životinja Floride.

(RTS)