Odbojkašice Srbije u nedelju počinju pripreme za Ligu nacija

Kako je saopšteno na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije, spisak selektora Đovanija Gvidetija za početak priprema čini 30 odbojkašica, i one će dolaziti po etapama.

U narednih sedam dana ekipi će se pridružiti prvih sedam odbojkašica.

Selektor Gvideti će zbog obaveza u klubu u Beograd doputovati u petak, 3. maja, a očekuje se da se 11 odbojkašica Jedinstva i TENT-a priključe pripremama u nedelju, 5. maja.

Takmičenje po grupama u Ligi nacija igraće se od 14. maja do 16. juna. Reprezentacija Srbije će prvi meč odigrati u Rio de Žaneiru protiv Dominikanske Republike 16. maja od dva časa ujutro po našem vremenu.

Drugu utakmicu u Rio de Žaneiru odigraće 17. maja od 19 časova protiv Tajlanda, a treći 18. maja od 19 časova protiv Kine.

Četvrti meč Srbija će odigrati 19. maja od 15 časova protiv Brazila.

U Brazilu će još igrati i Kanada, SAD i Južna Koreja.

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u američkom gradu Arlingtonu, a prvi meč će odigrati protiv Poljske 28. maja od 23 časa po našem vremenu.

Drugi rival Srbije u Arlingtonu biće Turska, 31. maja od 2 i 30. Srbija će treću utakmicu u SAD odigrati protiv Kanade 31. maja u 23 i 30, a četvrtu 2. juna od tri časa protiv Bugarske.

U SAD će pored domaćina igrati i Nemačka i Južna Koreja.

Treća sedmica će se odigrati od 11. do 16. juna u japanskom gradu Fukuoki. Srbija će prvi meč odigrati 12. juna protiv Holandije od 8 i 30 po našem vremenu.

Drugi rival Srbije u Japanu biće Francuska, 14. juna od pet časova, a treći Japan, 15. juna od 12 i 20. Srbija će 16. juna u poslednjem meču u okviru takmičenja po grupama igrati protiv Italije od osam časova ujutru.

Pored Srbije i domaćina, u Japanu će igrati i SAD, Kanada, i Južna Koreja. Reprezentativke Srbije u interkontinentalnom delu Lige nacija neće igrati protiv SAD, Nemačke i Južne Koreje.

Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati 4 utakmice, odnosno ukupno 12.

Finalni turnir Lige nacija odigraće se od 20. do 23. juna u dvorani Huamrak u glavnom grad Tajlanda Bangkoku. Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.

(RTS)