Stopama šampiona – Roksanda Atanasova održala karate trening deci iz srpske zajednice u Čikagu

Roksanda Atanasova je poručila dečici u Čikagu da je sve moguće. Govorila je o velikom uspehu koji je postigla kao višegodišnji trener Jovane Preković, evropske i svetske šampionke i osvajačice zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Gledali su video-snimak dočeka Jovane Preković u Aranđelovcu i pevali himnu Srbije.

„Održaćemo jedan lep zajednički trening svim našim klincima koji treniraju u karate klubu pri našoj crkvi. Zaista sam uzbuđena i srećna zbog toga. Mislim da će deca uživati, imaćemo priliku da posle treninga odgledamo jedno predavanje na temu stvaranja šampionskog mentaliteta kod sportista i proći ćemo put koji smo Jovana i ja prošle od početka do kraja“, rekla je Atanasova za RTS pre treninga.

Nekadašnji juniorski prvak Srbije i osvajač velikog broja medalja, rođeni Čačanin Uroš Kaličanin redovno mališanima u Čikagu drži časove karatea, uz pomoć stomatologa doktorke Ljiljane Svjetlice, koja posle rada u ordinaciji obuče karate uniformu.

„Možda i nismo u ovom momentu svesni ko nam drži trening, ali jednog dana kada porastemo i pogledamo fotografije, sve će nam biti jasno. Neko ko je ispisao istoriju karate sporta. ko i dalje to radi i ko će nastaviti da pravi šampione“, objasnio je Kaličanin mališanima u Čikagu.

(RTS)