Građani Vračara traže odgovornost zbog proslave u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu

Povodom sporne proslave oglasio se Drugi osnovni sud u Beogradu, koji upravlja pomenutom zgradom u Katanićevoj ulici i saopštio da je 23. maja organizovana proslava u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, bez obaveštenja uprave Drugog osnovnog suda u Beogradu.

Kako je objavljeno na sajtu Drugog osnovnog suda u Beogradu, od Glavnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Ljubivoja Đorđevića traženo je da u primerenom roku obavesti predsednika Drugog osnovnog suda o svim preduzetim radnjama u pogledu disciplinske odgovornosti lica koja su organizovala proslavu i u njoj učestvovala.

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 24. maja 2023. godine stigla je prijava potpisana kao “građani Vračara” u kojoj građani negoduju zbog sporne proslave, rečeno je agenciji Tanjug u VJT u Beogradu.

Kako navode, prijava je prosleđena Visokom savetu tužilaca, disciplinskom tužiocu i Vrhovnom javnom tužilaštvu, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti.

Podnosioci prijave su se požalili što se u vreme duboke žalosti zbog prethodnih tragedija u OŠ Vladislav Ribnikar i u Mladenovcu odvija, kako su naveli, nedolično, bezobzirno i u najmanju ruku neprimereno ponašanje i to u prostorijama pravosudne institucije.

(RTS)