Odbojkaši Partizana nakon pet setova izborili majstoricu protiv Zvezde u finalnoj seriji Superlige

Partizan je na taj način izborio majstoricu i imaće priliku da u petom meču eventualnim preokretom odbrani titulu prvaka države.

U prvom setu viđena je velika borba. Partizan je bolje započeo meč i steako prednost koju je održavao sve do završnice prvog dela igre.

Tada je Zvezda zaigrala bolje i uspela da dođe i do prednosti od 23:21. Ipak, crno-beli su osvojili naredna četiri poena, a ujedno i prvi set.

Nakon izjednačenog početka drugog dela igre, Zvezda je nešto boljom igrom uspela da stekne prednost od sedam poena. Partizan je međutim ponovo uzvratio i uspeo da stigne prednost rivala, a kasnije i dođe drugog seta koji se igrao na razliku.

Treći set bio je umnogome sličan drugom, ali je ishod bio drugačiji. Crveno-beli su vodili, Partizan se vratio, ali je Zvezda nakon nove uzbudljive završnice seta uspela da smanji prednost protivnika.

Naznake preokreta iz trećeg dela igre, Zvezda je konkretizovala u četvrtom setu u kom je samo jednom viđena serija neke od ekipa duža od dva poena. Bile je to Zvezdina i trajala je tri poena pri rezultatu 16:16 čime su izabranici Ivice Jevtića stekli presudnu prednost za osvajanje svog drugog seta na meču.

U odlučujućem setu Partizan je od samog starta stekao prednost koja je rasla sve do rezlutata 13:7, kada je Zvezda napravila seriju od pet poena, ali su crno-beli ipak uspeli da se trgnu, osvoje peti set i ostanu u seriji.

Sledeći meč na programu je u petak, uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a.

(RTS)