Zvezda sigurna protiv Radničkog u Nišu, crveno-beli prvi u Superligi

Crvena zvezda je pobedom protiv Radničkog dospela do prvog mesta na tabeli Superlige Srbije. Crveno-beli su iskoristili poraz Partizana koji je uoči duela sa Napretkom imao bod više od večitog rivala.

Zvezda je upisala sedmi uzastopni trijumf nad Radničkim.

Duel u Nišu beogradski tim započeo je pozicionim napadima, a u nekoliko navrata dešavalo se da su svi fudbaleri, sem golmana gostiju Omrija Glazera bili na polovini Radničkog.

Domaći tim defanzivno se odupirao sve do 34. minuta. Gejlor Kanga je posle lošeg centrašuta Hvanga iz kornera iskoristio odbitak i nepažnju odbrane Radničkog i udarcem izvan šesnaesterca savladao golmana domaćih Dimitrija Stevanovića. Na putu do gola lopta je okrznula Vasilija Bakića koji je u nameri da blokira udarac promenio njen pravac kretanja.

Radnički je u prvom poluvremenu imao jednu ozbiljnu priliku. Naime, Stefan Cvetković je u 43. minutu šutirao u pravcu Zvezdinog gola, ali je Glazer bio na oprezu.

Zvezda je kontrolisala igru tokom većeg dela prvog poluvremena i s golom prednosti otišla na petnaestominutnu pauzu.

U drugom poluvremenu beogradski crveno-beli su nizali prilike, ipak nije bilo dovoljno koncentrisanosti među napadačima da povećaju prednost nad Nišlijama. Šerif Endiaj u 50. minutu nije bio odlučan pri šutu, te je odličnu akciju propustio za veću prednost Zvezde.

Piter Olajinka je glavom u 65. minutu pokušao da zatrese mrežu niškog tima, lopta je prošla neposredno pored stative, ali je bila isuviše spora da bi zatresla mrežu Radničkog.

Najbolju priliku na utakmici fudbaleri Radničkog su imali u 69. minutu udarcem Semira Smajlagića glavom sa peterca, ali je Omri Glazer izvanredno reagovao i sačuvao mrežu gostiju.

Do završnice duela bilo je nekoliko sporadičnih napada Radničkog uglavnom preko Marka Petkovića koji je inicirao kontranapade.

Aleksandar Katai postavio je konačan rezultat u 88. minutu. Katai je prihvatio dodavanja Milana Rodića s leve strane i postigao je pogodak laganim udarcem lopte u desni ugao gola.

Radnički je zabeležio treći poraz u nizu i nalazi se na začelju tabele, a u narednom kolu igraće protiv Napretka u Kruševcu.

Zvezde će u 26. kolu Superlige dočekati kragujevački Radnički.

Superliga Srbije, 25. kolo:

Utorak:
TSC – Mladost 4:1
Čukarički – Spartak 2:2
Novi Pazar – Voždovac 2:2
Javor – Radnik 2:1
IMT – Vojvodina 1:3

Sreda:
Radnički 1923 – Železničar 3:0
Partizan – Napredak 0:1
Radnički Niš – Crvena zvezda 0:2

Tabela:
1. Crvena zvezda 62
2. Partizan 60
3. TSC 50
4. Radnički 1923 41
5. Čukarički 39
6. Vojvodina 37
7. Mladost 36
8. Novi Pazar 35
9. Napredak 32
10. Spartak 31
11. Voždovac 29
12. Javor 25
13. IMT 24
14. Radnički Niš 23
15. Železničar 22
16. Radnik 14

(RTS)