Žreb Nadala u Barseloni – moguć susret sa Srbinom u četvrtfinalu

Prethodni put smo „kralja šljake“ gledali u četvrtfinalu Brizbejna 5. januara 2024. godine, gde ga je porazio Australijanac Džordan Tompson. Drugi najtrofejniji teniser svih vremena se maksimalno trudi da se vrati u formu, ali je još uvek miljama daleko.

Krenula je njegova omiljena sezona – šljake. Startuju turniri u Španiji, počevši od Barselone, gde se prijavio i „bik sa Majorke“.

Prvi rival na turniru biće mu Italijan Flavio Koboli, meč prvog kola igra se u utorak oko 16 časova i to na terenu koji je po njemu imenovan. Ukoliko pobedi, naredni rival mu je Australijana Aleks de Minor.

Sudeći po ATP listi, najviše šansi postoji da se u osmini finala susretne sa 36. igračem sveta Arturom Filsom, čiji će rival biti pobednik iz duela Popirin/Altajmer. Na tom koraku bi mogao da se suoči sa srpskim predstavnikom. Radi se o Dušanu Lajoviću.

Kako bi došlo do ovog duela, Lajović mora da u prvom kolu pobedi za početak Argentinca Dijega Švarcmana, zatim Francuza Iga Ambera. Španac Alehandro Davidovič-Fokina je najverovatnije rival u osmini finala, da bi se došlo do Nadala.

U Rafinom delu kostura je prvak Monte Karla Stefanos Cicipas, dok su najveće pretnje na suprotnoj polovini Karper Rud i Andrej Rubljov.

(RTS)