Vojin Veličković za RTS: Mislim da su i Novak i Goran zadovoljni saradnjom

Novak Đoković i Goran Ivanišević nakon mastersa u Majamiju završili su petogodišnju saradnju. Đoković je po povratku u Srbiju trenirao na Košutnjaku sa Nenadom Zimonjićem.

„Ja bio sam na treningu, ali nisam razgovarao sa njim. Želeo sam, ali nisam uspeo zbog ambijenta koji je bio fenomenalan. Bilo je mnogo dece iz obližnje škole koji su sve vreme vikali Nole, Nole. I jednostavno, bio je tako interesantno bilo da jednostavno Nole nije imao vremena od tolikih potpisivanja, slikanja sa decom. Nije imao vremena da priča, ali biće druge prilike. Nenad Zimonjić je bio sa njim, pa ćemo videti da li će to biti neka dugoročna saradnja, stalna saradnja ili je to privremena, rekao je Veličković u Jutarnjem programu RTS-a.

Ističe da će se ubrzo znati ko će naslediti Ivaniševića i da li će to biti Zimonjić.

„Sigurno još tek su počeli, videćemo šta će biti u narednom periodu, ali verujem da će se ubrzo to srediti, mislim već danas i eventualno sutra. Nisam tačno siguran kada će otići u Monte Karlo. Tako da ima vremena još dan, dva. Tako da je to sasvim dovoljno da oni analiziraju situaciju i eventualno se dogovore“, ističe teniski stručnjak.

Smatra da ga nije iznenadio prekid saradnje između Novaka i Gorana.

„Videlo da više nema hemije među njima. Videlo se da njihova saradnja više ne funkcioniše kao ranije. Ja mislim da je Goranu presudila ta promena pravila od pre dve godine, da je postalo, posle toliko vremena kada je bilo zabranjeno, znači postalo je dozvoljeno davanje saveta za vreme mečeva. Ja mislim do pre dve godine nije bilo moguće i jednostavno tada treneri nisu mogli da govore igračima toko mečeva šta da rade. Kada je to postalo dozvoljeno, videlo se da Goran nema uvek pravi savet za Novaka i to je onda za posledicu imalo te česte njihove svađe toko mečeva kada je Nole dovikivao njemu ‘Pa kaži mi nešto’, a ovaj nije imao pravo rešenje da kaže. A onda kamera na Gorana koji gleda začuđeno. Mislim da je to presudilo jednostavno“ zaključio je Vojin Veličković.

Smatra da su Ivanišević i Đoković zadovoljni saradnjom.

„Njih dvojica su super sarađivali. Jednostavno, ovakva završnica ne umanjuje kvalitet rada Gorana Ivaniševića i koliko je on utkao svoje stručnosti u uspehe Novaka Đokovića. Ovo je sport, znamo da treneri nikada ne traju doživotno, uvek su privremeno. Neki put je malo duže, neki put malo kraće, ali mislim da i Goran i Novak imaju razloga da budu zadovoljni svojom saradnjom“, istakao je gost Jutarnjeg programa.

(RTS)