Jokić i Mari junaci Denvera u spektakularnom preokretu protiv Lejkersa

Denver je početkom treće deonice gubio 68:48. Nagetsi su došli do 10. uzastopne pobede nad Lejkersima u međusobnim duelima.

Gosti su sjajno startovali nošeni motivisanim Entonijem Dejvisom i raspucanim Dianđelom Raselom. „Obrva“ je prvo poluvreme završio sa jednim promašajem iz 12 šuteva i ukupno 24 poena, dok je Rasel ubacio šest trojki u prvoj deonici. Velika razlika je stečena u drugoj deonici, dobijenoj 31:20, pa su se na nju sve do završnice.

Denver je u svom stilu odigrao odličnu treću deonicu za rapidno primicanje Lejkersima. Branioci titule su bili na korak do velikog preokreta, šrišavši na 83:81 u četvrtoj deonici, da bi Lebron Džejms sa dve uzastopne trojke vratio svoj tim na plus osam i „ubijanje“ momentuma Nagetsa.

Umor je sustigao goste na nadmorskoj visini Kolorada. Nikola Jokić je preuzeo loptu u svoje ruke i konstantno napadao Dejvisa za poen za poenom.

Egal 95:95 u poslednjem minutu doneo je Majkl Porter Džunior trojkom, pa su se „smešili“ i produžeci. Lebron Džejms na 14 sekundi do kraja promašuje otvorenu trojku i nudi Nagetsima napad za pobedu. Džamal mari uzima loptu u ruke i pogađa šut iz koraka unazad preko ni manje-ni više nego Dejvisa. Pobeda Denvera u poslednjoj sekundi za erupciju u „Bol areni“.

Denverovo prethodno vođstvo na ovom duelu bilo je početnih 3:0.

Entoni Dejvis je završio je meč sa 32 poena i 11 skokova, od čega 24 poena u prvom poluvremenu sa tek jednim-jedinim promašajem iz 12 šuteva.

Ogroman doprinos imao je kritikovani plejmejker Dianđelo Rasel sa 23 poena, ubacivši čak šest trojki u prvoj deonici. Posle šuta 6/20 u prvom susretu, Rasel je prilično iznenadio ekipu Denvera. Lebron Džejms je bio u ulozi razigravača sve do poslednje deonice. „Kralj“ je zabeležio 26 poena, 12 asistencija i osam skokova.

Nikola Jokić je bio maestralan sa 27 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Čovek odluke Džamal Mari je upisao 20 poena, a Majkl Porter Džunior 22 poena uz devet skokova.

Denver je slavio iako je pogodio tek osam šuteva iz 34 pokušaja za tri.

Slede dva duela u Los Anđelesu. Prvi je 26. aprila od 4.00 po srednjeevropskom prvemenu

(RTS)