Noć drame u NBA – Niksi „prelomili“ Filadelfiju u poslednjem minutu

Vrlo dinamičan duel u „Medison Skver Gardenu“.

Njujork niksi su uspeli da odbrane domaći teren posle neizvesne završnice. Gostiju su na 48 sekundi do kraja imali plus pet (101:96), ali se to ispostavilo nedovoljnim.

Trojke Džejlena Bransona i Dontea Divičenca donele su poen prednosti Niksima na 14 sekundi do kraja. Anunobi je povisio na 104:101, a Džoel Embid nije pogodio trojku uz zvuk sirene za produžetak.

Džejlen Branson je predvodio Nikse sa 24 poena, osam skokova i šest asistencija. Džoš Hart je kao igrač spoljnih pozicija uhvatio čak 15 skokova, uz 21 poen, dok je Divičenco stao na 19 poena.

Po običaju, Sikserse je predvodio ustaljeni tandem – Tajris Meksi je ubacio 35 poena, uz 10 asistencija i devet skokova,a Džoel Embid je zabeležio 34 poena, 10 skokova i šest asistencija.

Slede mečevi u Filadelfiji.

U Klivlendu mnogo mirnije

Nova pobeda Klivlend Kavalirsa nad Orlando medžikom. Domaćini su slavili 96:86 u susretu brz rezultatske neizvesnosti.

Donovan Mičel je bio najefikasniji na obe strane sa 23 poena. Evan Mobli ga je pratio sa 17 poena, a Džaret Alen je ostvario impresivan dabl-dabl od 16 poena i 20 skokova.

Paolo Bankero sa 20 i Franc Vagner sa 17 poena su bili najraspoloženiji kod Orlanda, koji je domaćin u anredna dva susreta.

(RTS)