Ukrajinka Marta Kostjuk odbila da se rukuje sa Arinom Sabalenkom

Ukrajinka je posle brejka u petom gemu prvog seta povela 3:2, ali je Sabalenka osvojila četiri uzastopna gema i prvi deo meča dobila sa 6:3. Beloruskinja je u drugom setu napravila dva brejka i zasluženo je stigla do pobede.

Kostjuk je po završetku meča odbila da se rukuje sa beloruskom teniserkom. Navijači su zbog ovog poteza zviždali ukrajinskoj teniserki.

„Nisam mogla da razumem šta se dešava. Svi znamo da ukrajinske devojke neće da se rukuju sa nama, to nije iznenađenje, ali izgleda da je publika bila iznenađena. Videli su to kao nepoštovanje igrača, zato su joj zviždali“, rekla je Sabalenka na konferenciji za medije posle meča. Ona je istakla da je u prvi mah bila zbunjena.

„Mislila sam da meni zvižde. Razgovarala sam sa svojim timom. Šta da radim? Kada sam shvatila, bilo mi je žao. Kada igrate protiv Ukrajinke nikada ne znate šta će se desiti. Ne znate kako će ljudi reagovati, da li će vas podržavati ili ne. Brinula sam da će publika biti protiv mene, a ne volim da igram u tim okolnostima“, istakla je beloruska teniserka.

Sabalenka će u drugom kolu igrati sa sunarodnicom Irinom Šimanovič, koja je savladala Mađaricu Panu Udvari sa 6:7 (6:8), 6:3, 6:1.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike