Švajcarski skijaš Odermat osvojio Mali kristalni globus, otkazan spust u Zalbahu

Početak poslednjeg spusta sezone u Zalbahu nekoliko puta je odlagan zbog jakog vetra, ali su organizatori na kraju odlučili da iz bezbednosnih razloga otkažu trku.

„Nažalost, zbog trenutne vremenske situacije sa vetrom i snegom koji utiču na bezbednost skijaša na stazi, današnji muški spust u Zalbahu je otkazan“, saopštila je Međunarodna skijaška federacija (FIS) na društvenoj mreži Iks (X).

Švajcarski skijaš je ove sezone najbolji u tri skijaške discipline i osvojio čak četiri trofeja. Uz današnji trofej osvojio je Mali kristalni globus u veleslalomu sa 900 bodova, kao i u superveleslalomu sa 495.

Odermat je trijumfovao i u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1.947 bodova, a osvojio je svoj treći uzastopni Veliki kristalni globus.

„Veoma je čudno osvojiti Mali kristalni globus posle teške borbe sa Siprijenom. Obojica smo bili spremni za bilo koju odluku. Nisu mogli da nam garantuju sigurnost na stazi i trka je otkazana. Mislim da su organizatori doneli dobru odluku, smatram da je to za sport bila fer odluka“, rekao je Odermat za zvanični sajt FIS-a.

Mali kristalni globus u slalomu osvojio je Austrijanac Manuel Feler sa 715 bodova.

(RTS)