Mikec osmi, Arunovićeva 11. na startu Svetskog kupa u Bakuu

Finale je prvi put ove sezone održano po pravilima koja su bila važeća na Olimpijskim igrama u Tokiju i biće primenjena na narednim igrama u Parizu.

Ispadanje počinje ranije, posle 12. hica i nema duela za zlato. Posle prve serije od pet dijabola, Mikec se nalazio na petom mestu.

Međutim, zbog nekoliko lošijih pogadaka u narednih pet hitaca pao je na osmo mesto na kojem je ostao i posle 12. hica kada ispada osmoplasirani.

U muškoj konkurenciji učestvovalo je 112 strelaca, a sem Mikeca, predstavljali su nas Dimitrije Grgić koji je zauzeo 43. i Duško Petrov, koji se plasirao na 62. mesto.

Zorana Arunović je u ženskoj konkurenciji pogodila 577 krugova, što je bilo dovoljno za 11.mesto. Jovana Todorović je zauzela 70. poziciju.

Sutra su na programu takmičenja miks parova. Za nadmetanje mešovitih parova pištoljem prijavljeno je 55 timova, a među njima i srpski tandemi Zorana Arunović/Damir Mikec i Jovana Todorović/Dimitrije Grgić.

Srbiju će u takmičenju miks timova puškom predstavljati ekipe Teodora Vukojević/Lazar Kovačević i Andrea Arsović/Milutin Stefanović.

(RTS)