FSS: „Dijamantska lopta“ Tadiću i Mitroviću, „Zlatna lopta“ trojici reprezentativaca

„U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi danas je održana sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao Branislav Nedimović, potpredsednik FSS. Jedna od najvažnih odluka odnosi se na realizaciju projekta modernizacije fudbalske infrastrukture i instalacije najmodernijih travnatih podloga na svim terenima Super lige, ali i širom Srbije“, stoji u objavi na sajtu FSS.

Dodaje se da je doneta odluka o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Nišu i Novom Sadu, projekata koji će biti od kapitalne važnosti za razvoj fudbala u Srbiji. Pored novih centara u Nišu i Novom Sadu, predviđena je i rekonstrukcija Sportskog centra FS Beograda na Adi Ciganliji.

Usvojen je i kalendar takmičenja za sezonu 2024/25. Članovi fudbalske Vlade usvojili su odluku o dodeli javnih priznanja za značajna fudbalska ostvarenja. „Dijamantsku loptu“ FSS dobiće igrači sa više od 75 nastupa, Dušan Tadić (106) i Aleksandar Mitrović (89).

„Zlatna lopta“ FSS pripašće igračima koji su odigrali 50 i više utakmica u dresu najdražih boja, Filipu Kostiću (62), Nemanji Gudelju (60) i Nikoli Milenkoviću (51). Važna odluka Izvršnog odbora odnosi se i na usvajanje Predloga Strategije razvoja fudbala u Srbiji za period 2024 – 2028.

Nastavlja se i pomoć klubovima širom Srbije, regionalnim fudbalskim savezima u sportskoj opremi. Do sada je više od 2000 klubova dobilo donaciju FSS.

Usvojen je i Finansijski izveštaj za period za prošlu godinu, kao i Izveštaj nezavisnog revizora za 2023. godinu. Članovi IO FSS upoznati su i sa potpisanim sponzorskim ugovorima FSS.

(RTS)