Đurić: Punopravno članstvo u EU strateški prioritet za novu Vladu Srbije

Marko Đurić je istakao da je punopravno članstvo u EU strateški prioritet za novu Vladu Srbije, kao vladu kontinuiteta, te da Srbija poštuje evropske vrednosti i želi da doprinese zajedničkom prosperitetu i miru u Evropi.

Šef srpske diplomatije je istakao da će spoljna politika Srbije biti utemeljena u državnim i nacionalnim interesima, ali će to biti i politika pružene ruke i saradnje sa prijateljima i partnerima u svetu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Namera Srbije je, prema Đurićevim rečima, da sa obnovljenom energijom pristupi saradnji sa EU i radu na promeni svoje percepcije u mnogim državama članicama.

Đurić je istakao da Srbija ima i nedvosmislen ekonomski interes da još bliže sarađuje sa EU, budući da je EU njen najveći partner i kada je reč o izvozu robe i usluga i kada je reč o prilivu stranih direktnih investicija.

Đurić je ocenio i da dobri odnosi koje Srbija ima sa brojnim vanevropskim zemljama mogu biti zajednički politički i ekonomski resurs Srbije i EU, navedeno je u saopštenju.

(RTS)