Primopredaja dužnosti u Vladi Srbije

Dačić je poželeo građanima da imaju što manje posla sa policijom, a prisutnim pripadnicima MUP-a rekao da je njegov cilj da MUP bude najbolje ministarstvo u Vladi Republike Srbije.

„Šta su naši zadaci, to znate, da obezbedimo sigurnost, bezbednost, stabilnost zemlje, da čuvamo ustavni poredak, bespoštedna borba protiv kriminala, ali i sve drugo što spada u delokrug rada Ministarstva unutrašnjih poslova“, rekao je Dačić, a saopštio MUP.

Vučević predao dužnost Gašiću

Premijer Srbije Miloš Vučević predao je dužnost novoimenovam ministru odbrane Bratislavu Gašiću i istakao da veruje da će Ministarstvo ostati u sigurnim rukama.

„U skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave predao sam dužnost ministra odbrane i primio oficirsku sablju od svog kolege i saborca Bratislava Gašića.

Velika je čast bila rukovoditi resorom odbrane i služiti našem najvećem idealu: slobodnoj i nezavisnoj Srbiji“ naveo je Vučević na društvenoj mreži Iks.

Primopredaja dužnosti u Ministarstvu za brigu o porodici

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski istakla je danas, preuzimajući dužnost od svoje prethodnice Darije Kisić, da je Ministarstvo na čijem je čelu ministarstvo budućnosti i da će od uspeha u njegovom radu zavisiti doslovno uspeh Srbije.

Ona je Dariji Kisić, u znak zahvalnosti na dosadašnjem radu, poklonila pojas sa pirotskim vezom, tradicionalnom šarom koja, kako je navela, donosi sreću.

„Čast mi je što mogu da služim svakoj porodici. Smatram da je ovo ministarstvo budućnosti, porodica je temelj našeg društva, porodične vrednosti su nacionalni prioritet. Trudiću se da sa svojim timom pružim odgovor na najveći izazov sa kojim se naša zemlja suočava, a to je biološki opstanak“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

(RTS)