Vučić pred put u Njujork: U četvrtak ćemo znati ko su nam prijatelji, a ko partneri u svetu

Predsednik Vučić rekao je pred put u Njujork gde će Generalna skupština UN raspravljati o rezoluciji o Srebrenici 23. maja da će imati mnogo sastanaka i da će se boriti.

„Rekao sam ljudima u delegaciji, ako niste spremni da se borite, neka ne idu, a ako su spremni neka pođu. Ujutru ćemo se naći sa predstavnicima Srba iz regiona u Hramu Svetog Save. Garantujem vam da ćemo da se borimo. Znam kolika je sila koja nam preti, znam koliko su veliki i snažni, ali jedino u šta sam siguran je da ćemo dati sve od sebe i suprotstavićemo se jače nego što misle“, rekao je Vučić za Pink.

Predsednik je istakao da je Crna Gora priznala Kosovo.

„Mi poštujemo susede i međunarodno pravo, ne mogu uvek da razumem sve. Za mene je odvratna bila igra oko amandmana, i sa kim su pregovarali oko toga, inzneću u petak po povratku iz Njujorka“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, reč je o prljavoj igri i perfidnom triku.

Kaže da se nisu dogovarali oko amandmana sa Srbijom.

„Ako je tako, ša će vam rezolucija. Svi su već snosili individualnu krivičnu odgovornost. Zašto to radite i zbog čega? Onda vam je jasno o kakvom je triku reč. Neko je to radio jer je hteo sopstvenu savest da opere što će da glasaju za. Najjadnije je to što kažu da se mi iživljavamo nad nekim. Nije Srbija narušila integriter Crne Gore i povelju UN, već ona. Nije Srbija donela rezoluciju, već oni učestvuju u donošenju rezolucije o genocidu“, ocenio je predsednik.

Predsednik Vučić je istakao da će nam u četvrtak biti jasno ko su nam prijatelji, a ko partneri.

„Dobro ćemo da znamo ko nam nisu prijatelji. Nikada ne govorim o uspehu. Jedna mala zemlja se lavovski suprotstavila. Nijednim rezultatom neću biti srećan zbog posledica koje dolaze, ali ću biti ponosan na našu borbu. Nikada navijači neće da vam zvižde ako gubite, a borite se“, rekao je Vučić.

(RTS)