Luka Nikolić: Šampionat Evrope vrhunac rada svih nas u MMA sportu

Posebno je istakao da je održavanje ovakvih svetskih manifestacija značajno za doprinos razvoju sporta a posebno MMA.

“Želim da izrazim duboku zahvalnost svima koji su podržali naše napore u razvoju MMA. Ovo prvenstvo predstavlja vrhunac našeg rada i posvećenosti.“, rekao je Luka Nikolić .

Ukrajinci su dominirali kada su u pitanju rezultati, a Srbija je uzela osam medalja.

Zlato su osvojili kadeti Nemanja Blagojević i Mateja Dakserović, njihovi vršnjaci Vladimir Ostojić srebro i Stevo Pilipović bronzu, dok su kod juniora sa bronzanim odličjima oko vrata takmičenje završili Ognjen Mićović, Petar Markovski, Ivan Stojković i Anastasija Rajković.

„Tokom proteklih osam dana bili smo svedoci izvanrednih borbi i izuzetnih sportskih dostignuća. Svaki takmičar je pokazao ne samo svoju fizičku spremnost, već i svoju posvećenost, ljubav i strast prema ovom sportu“, naveo je Nikolić.

Zahvaljujem se gospodinu Braunu, gospodinu Vajtu i celoj Svetskoj federaciji na ukazanom poverenju našoj federaciji još jednu godinu zaredom, nakon održanog Svetskog prvenstva u srpskoj prestonici 2023. godine, naglasio je on.

„Posebnu zahvalnost dugujem Gradu Beogradu i državi Srbiji koji su nam pružili podršku i udahnuli novu snagu našem sportu i budućim mladim nadama, koje su ponos ove zemlje“, istakao je Nikolić.

(RTS)