Čestitke premijeru Milošu Vučeviću

Narodna skupština Srbije je posle dva dana rasprave izglasala novu Vladu Srbije sa 152 glasova „za“. Predsednik Vlade je Miloš Vučević, čiji kabinet ima 31 člana, od čega pet ministara bez portfelja i devet imena koja su po prvi put na čelu resora u izvršnoj vlasti.

Vučević i članovi vlade položili su svečanu zakletvu u Skupštini, čime je počeo njihov četvorogodišnji mandat.

Čestitke novom premijeru i članovima vlade uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je od njih zatražio da se bore snažnije nego ikada za svoju zemlju i narod. 

„Pred nama su veliki i teški zadaci i zato je važno da imamo srpsku vladu koja će da zastupa srpske interese“, napisao je Vučić na Instagramu.

Istakao je i da veruje da će Vlada Srbije umeti da zadrži kurs Srbije koja je nezavisna, suverena, ozbiljna i odgovorna zemlja, i štiti svoje državne i nacionalne interese.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik takođe je čestitao Vučeviću izbor za predsednika Vlade. 

„Uveren sam da snažna, ekonomski i politički stabilna Srbija garantuje sigurnu budućnost za sve građane“, napisao je Dodik na Iksu (Tviteru).

Čestitku na izboru za premijera Vučeviću je uputio i predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

„Nemam sumnje da ćete Vi i Vlada na čijem ste čelu dati svoj potpuni doprinos daljem ekonomskom i društvenom razvoju Republike Srbije, kao i da ćete raditi na izgradnji najboljih odnosa sa zemljama u regionu“, istakao je Mandić na Iksu (Tviteru). 

 

(RTS)