Petrović brži od pištaljke – Vojvodina nakon preokreta nanela Partizanu peti vezani poraz

Nakon petog poraza u nizu u svim takmičenjima, Partizan se nalazi na jedanaest bodova zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu, koja bi pobedom ili remijem protiv TSC-a mogla da na četiri kola do kraja dođe do titule.

U prvih 15 minuta je Vojvodina bila mnogo bolji rival. Imali su gosti veći posed lopte i nekoliko udaraca ka golu Partizana koji nije uspevao da se izbori sa pritiskom rivala.

Međutim, u 18. minutu su crno-beli naprivili prvu dobru akciju posle kontre i došli do vođstva. Zahid je odigrao odličan dupli pas sa Nathom u šesnaestercu Vojvodine, posle čega je posle centaršuta norveškog internacionalca lopta pogodila Crnomarkovića i završila u mreži.

Nakon toga je Vojvodina nastavila da napada, mahom po levom boku, i da pravi šanse, ali je većina udaraca gostiju završavala pored gola.

Veliku šansu za domaće je u 37. minutu propustio Saldanja, čiji je udarac odbranio Lazar Carević, a odmah nakon toga je Vojvodina došla do izjednačenja.

Dejan Zukić je centrirao sa desnog boka, Aleksandar Jovanović loše procenio let lopte koja je na drugoj stativi došla do Kejleba Zadija, a igrač iz Obale Slonovače je bez većih problema sproveo u mrežu.

Bolju igru u prvom delu Novosađani su krunisali prelepim pogotkom Zukića koji je odmah po prijemu, iz šesnaesterca, poslao neodbranjiv udarac u gornji levi ugao Jovanovićevog gola. Igrao se 44. minut. 

U nastavku je ekipa Alberta Nađa zaigrala mnogo ofanzivnije i nakon nekoliko prilika uspela da dođe do izjednačenja.

Grešku defanzivaca Vojvodine kaznio je u 57. minutu utrčavanjem iz drugog plana bivši igrač Novosađana Aranđel Stojković nakon proigravanja rezerviste Nemanje Nikolića.

U sledećem napadu je Vojvodina postigla novi pogodak, ali je on poništen zbog faula.

Aleksa Vukanović je nakon toga pogodio prečku, a odličnu šansu propustio je i Natho, da bi Vojvodini bio poništen još jedan pogodak nakon kornera i novog prekršaja.

Najveću šansu za crno-bele do kraja meča propustio je rezervista Samed Baždar u završnici, nakon što je odličan centaršut volej udarcem poslao pored gola.

A onda, kada je delovalo da će se meč završiti bez pobednika, Njegoš Petrović je odličnim udarcem u poslednjim sekundama utakmice doneo veliko slavlje ekipi Božidara Bandovića koja nastavlja borbu za četvrto mesto.

Partizan u narednom kolu gostuje kod Napretka, dok će Vojvodina dočekati Čukarički.

Raspored i rezultati trećeg kola plej-ofa Superlige Srbije:

Četvrtak:
Radnički 1923 – Mladost 3:2
Partizan – Vojvodina 2:3
Čukarički – Napredak 18.30
Crvena zvezda – TSC 19.00

(RTS)