Obradović: Poraz od Reala ostavio veliki trag na igračima, momci su se borili i izborili

Partizan je u drugom meču posle prave stame savladao Derbi sa 81:79. Obradović je istakao da njegova ekipa ponovo nije bila na željenom nivou.

„Izjednačena utakmica sa mnogo oscilacija i preokreta. Studentski centar je odigrao odlično, a mi smo našli snage da stignemo do pobede. Želja i energija su bile tu, ali imamo velikih, velikih problema kad je igra u napadu u pitanju.“

“Imamo neverovatno loše procente šuta, znam da je pritisak bio prisutan, ali to moramo da rešimo. Momci će dobiti dan odmora, da se osveže, da dođu sebi pre odlučujuće treće utakmice“, rekao je Obradović na konferenciji za medije posle utakmice.

Svestan je Obradović šta je najveći problem ekipe.

„Kristalno je jasno da je poraz od Reala ostavio veliki trag na igračima. Odbrana je na željenom nivou, naterali smo rivala u oba meča na mnogo izgubljenih lopti, ali su problem kontrola skoka i šut. Madar? Trebalo bi da bude spreman za naredni meč, rekao mi je da će biti u redu“.

„Igrači Partizana su ljudi kao i svi ostali. Odigrali su više od 70 utakmica ove sezone, mora da dođe do oscilacija, mora da dođe do zamora materijala. Kod nas je problem psihološki zamor posle poraza od Reala.“

“ Moramo to da zaboravimo, iako su iza nas maestralne partije u Evroligi. Moramo da se fokusiramo na iskušenja u ABA ligi. Momci su se borili i izborili i ja im čestitam na tome“, zaključio je Obradović.

(RTS)