Nikola Batum najzaslužniji za pobedu Filadelfije nad Majamijem

Seventisiksersi i Hit odigrali su odličnu utakmicu u Filadelfiji, a domaćin je uspeo da zadrži sedmu poziciju Istočne konferencije.

Filadelfija je bolje počela utakmicu, tokom prvih 11 minuta stalno je imala vođstvo u svojim rukama, a onda je Majami uspeo da preokrene i četvrtinu završi sa minimalnom prednošću – 23:22.

Hit je od tog trenutka narednih 24 kontrolisao stanje na parketu. Košarkaši Erika Spolstre imali su i plus 14 krajem drugog dela, dok su do polovine trećeg imali 10 poena prednosti.

Kada je najviše činilo da Filadelfija nema snage da uhvati priključak, i da je pitanje trenutka kada će se gosti odlepiti na plus 20, domaćin je preko veterana Nikole Batuma uspeo da uzvrati.

Iskusni Francuz je od polovine trećeg perioda, do kraja meča pogađao trojku za trojkom postigavši 17 poena koji su okrenuli momentum utakmice i doneli domaćinu povratak.

Filadelfija je iskoristila Batumove trojke da stekne samopouzdanje koje se najviše odrazilo na Embida i Ubre Džuniora koji su u poslednjih 12 minuta kombinovali 20 poena.

Kamerunac, a novi reprezentativac Sjedinjenih Država, Embid ubacio je 23 poena, Batum, koji je proglašen za igrača utakmice dodao je 20, dok su ih Tajris Meksi i Keli Ubre pratili sa 19, odnosno 11 poena.

U timu Majamija 25 je ubacio Hiro koji se propisno ispromašivao, 19 je postigao Batler, a 15 Haime Hakez.

Reprezentativac Srbije Nikola Jović upisao je pet poena i pet skokova za 14 minuta na parketu. 

Majami će se za poziciju osam boriti protiv Čikaga koji je predvođen Kobijem Vajtom lako izašao na kraj sa Atlantom.

(RTS)