Hauard odveo Baskoniju u plej-of – Virtus bez plasmana u četvrtfinale Evrolige

Baskonija je nakon poraza od Makabija i propuštene šanse za osvajanje sedmog mesta uspela da nadigra tim iz Bolonje i domogne se poslednje pozicije koja vodi u nokaut fazu.

Prvo poluvreme bilo je veoma neizvesno i nijedna ekipa nije uspela da ostvari prednost veću od pet poena.

Nakon gotovo pet minuta igre u prvoj četvrtini bilo je 9:8 za Baskoniju, a samo dva igrača su se upisivala u listu strelaca – Marko Belineli i Tadas Sedekerkis.

Ekipe su se nakon toga do kraja poluvremena smenjivale u vođstvu, a osim Sedekerkisa, u domaćoj ekipi su se razigrali Markus Hauard i Met Kostelo.

Hauard je već nakon 20 minuta igre imao čak devet pokušaja za tri poena, od kojih je pogodio tri. Danijel Heket i Ife Lundberg su preuzeli odgovornost na dugoj strani i nakon prvog poluvremena rezultat je bio izjednačen.

Međutim, već početkom drugog poluvremena utakmica je bila prelomljena. Virtus je počeo previše da greši u napadu, a Hauard je ušao u jednu od svojih karakterističnih serija od kojih strepi ostatak ekipa u plej-ofu.

Pogodio je četiri trojke i predvodio svoj tim do dvocifrene prednosti koju ekipa Luke Bankija nije uspela da stigne.

Probudio se Tornike Šenglelija u drugom delu, ali kada god bi Virtus pripretio, Hauard i Kostelo su imali spreman odgovor.

Do kraja meča Virtus nije uspeo da napravi značajniju seriju neophodnu za preokret, te će Baskonija biti ta koja će ići na megdan Realu u četvrtfinalu.

Hauard je bio najefikasniji igrač utakmice sa 28 poena, dok je Kostelo dodao 19, a Sedekerkis 16 peona.

Virtus je predvodio Šengelija sa 16 poena.

Baskonija je meč odigrala bez Čime Monekea koji je povredio levi skočni zglob.

(RTS)