Filadelfija na gostovanju iznenadila Boston i došla na korak od finala

Do pobede, koja im daje šansu da se za par dana na svom terenu izbore za plasman u finale konferencije, predvodio ih je MVP lige Džoel Embid sa 33 poena uz 7 skokova i 3 asistencije.

Pratili su ga Tajriz Meksi sa 30 poena, 7 skokova i 3 asistencije, Džejms Harden sa 17 poena uz 8 skokova i 10 asistencija, a Tobajas Heris dodao je 16 poena.

Bostonu nije mnogo od pomoći bila ni odlična efikasnost Džejsona Tejtuma koji je bio najefikasniji igrač meča sa 36 poena uz 10 skokova i 5 asistencija, a pratio ga je Džejlen Braun sa 24 poena.

Filadelfija je od samog početka meča preuzela inicijativu i vođstvo, a domaćini nisu uspevali da pe vrate u meč, pa se potom samo postavljalo pitanje sa kojom razlikom će izgubiti meč.

Boston je tako došao pred iskušenje da pokuša u sledećem meču da izbegne eliminaciju na gostovanju u Filadelfiji na utakmici koja će se igrati u noći između četvrtka i petaka od 1.30 po srednjoevropskom vremenu.

Na drugoj strani Filadelfija je došla do velike šanse da na svom terenu izbori plasman u konferencisko finale u kome su poslednji put igrali u sezoni 2000/2001, kada su došli i do velikog finala i izgubili od Lejkersa.

(RTS)