Mundo deportivo: Ronaldo želi da napusti Al Nasr

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo je krajem prošle godine potpisao dvoipogodišnji ugovor sa timom iz Saudijske Arabije vredan 200 miliona evra po sezoni.

Mundo deportivo ističe da Ronaldo nije zadovoljan razvitkom događaja u klubu i zemlji te da bi mogao da se vrati u Evropu ili da potraži drugu destinaciju za nastavak karijere.

Al Nasr se nakon 27 odigranih kola nalazi na drugom mestu u Premijer ligi Saudijske Arabije, a Ronaldo je odigrao ukupno 17 utakmica za tim, uključujući i dva meča u Kup takmičenju i jedan u okviru Superkupa. Postigao je 13 golova.

Ukoliko bi Kristijano Ronaldo odlučio da napusti Al Nasr bez opravdanog razloga, morao bi da nadoknadi klubu za preostale dve godine njegovog ugovora kako je utvrđeno u Pravilniku Fife, konkretno u Statutu o transferu igrača, navodi španski list.

Pored ugovorne obaveze plaćanja takozvanih „penala“, propisi predviđaju i sportske sankcije za igrača koji raskine ugovor u periodu koji obavezuje obe strane na poštovanje potpisanog dogovora, dodaje Mundo deportivo.

Sankcija bi u slučaju jednostranog raskida ugovora mogla da se odnosi i na četvoromesečnu suspenziju igrača na bilo kojoj zvaničnoj utakmici.

Podsećanja radi, Ronaldo je prethodno raskinuo ugovor sa Mančester junajtedom, međutim postajao je pisani dogovor o prekidu saradnje koju je Portugalac aktivirao bez kasnijih posledica.

(RTS)