Džajić i Šurbatović sa Čeferinom o kandidaturi Srbije za EP mladih 2027. godine

Džajić i Šurbatović upoznali su predsednika Čeferina sa strateškim ciljevima FSS u naredne četiri godine, koji se pre svega odnose na zajednička ulaganja u infrastrukuturu i travnate podloge, izgradnju administrativne zgrade, osnivanje Akademije FSS i mogućnosti da Srbija bude domaćin jednog od završnih turnira Evropskog prvenstva u mlađim uzrasnim kategorijama.

Na sastanku je bilo reči o potencijalnoj kandidaturi Srbije za domaćina EP za mlade reprezentacije 2027. godine, a konstatovano je da Srbija izgradnjom Nacionalnog stadiona od 50.000 mesta stiče realne šanse za organizaciju finalne utakmice Lige Evrope ili Lige konferencija.

Čeferin je još jednom pohvalio napore FSS, koji uz svesrdnu podršku Vlade Srbije na pravi način koristi sredstva UEFA namenjena razvoju infrastrukture i stvaranju lepše slike na terenima širom zemlje.

Potvrđeno je još jednom da će četvrtog oktobra ove godine Beograd biti domaćin HET-TRIK Komiteta UEFA, a gotovo je izvesno da će se jedan od narednih seminara Sudijske organizacije UEFA takođe održati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Jedna od tema na sastanku čelnika FSS i predsednika UEFA, bila je i potencijalna kandidatura Beograda za organizaciju UEFA Kongresa u narednim godinama.

(RTS)