Ćavi potvrdio da ostaje u Barseloni: Ovaj projekat još nije završen

Ćavi je krajem januara najavio da će na kraju sezone da napusti Barselonu, ali je danas potvrdio da ostaje u katalonskom klubu do kraja ugovora, odnosno do juna 2025. godine.

Španski mediji preneli su u sredu da je Ćavi posle razgovora sa predsednikom Barselone Đoanom Laportom odlučio da ostane u katalonskom klubu.

„Promenio sam odluku, jer sam zaista dobio punu poverenje predsednika, uprave i igrača. Ovaj projekat još nije završen. Ja, moj tim, svi zajedno osećamo da imamo snage da zajedno uradimo važne stvari“, rekao je Ćavi na konferenciji za medije.

Istakao je i da je veliki navijač Barselone.

„Podrška igrača je bila veoma važna. Dali su mi do znanja da moram da nastavim, naterali su me da vidim da ovo nije gotovo. Mislim da ovaj projekat nije završen, iako možda nećemo da osvojimo titule. Navijači su me, takođe, naterali da mislim da bi trebalo da nastavim. I iznad svega, mislim da sam sposoban za to. Juče smo se dogovorili se za tri minuta“, istakao je Ćavi.

Naveo je da je bolja igra njegove ekipe bila ključna, kao i osećaj da ima snage da nastavi.

„Predsednik kluba zna da ne bih tražio ni jedan evro, da sam napustio klub pre isteka ugovora“, naveo je Ćavi.

Barselona se nalazi na drugom mestu na tabeli La Lige sa 11 bodova manje od proplasiranog Real Madrida.

„Mislim da moje vreme u klubu nije gotovo i verujem da možemo da budemo uspešni. Uveren sam u to i ova tri meseca su me naterala da to vidim. A pošto je promena mišljenja znak mudrosti, odlučio sam da promenim mišljenje“, rekao je Ćavi.

Laporta je istakao da je zadovoljan što je Ćavi odlučio da ostane trener katalonskog kluba.

„Ćavi je ranije dao neke izjave da je razmišljao o odlasku, ali mi je juče preneo svoje oduševljenje projektom i timom. Svi u upravi su uvereni da je Ćavi idealna osoba za vođenje tima sa mnogo mladih igrača. Tim koji imamo, koji se konsoliduje, sa veoma mladim ljudima je napredovao ove sezone, a Ćavi je idealno rešenje za ovaj tim“, istakao je Laporta.

Ćavi je trener Barselone postao 2021. godine.

(RTS)