Borusija dočekuje Atletiko Madrid – čekanje od 11 ili sedam godina će stati

Još od vrhunca ere Jirgena Klopa u sezoni 2012/13, Borusija se nije domogla polufinala Lige šampiona, niti ostalih evropskih takmičenja. Atletiko na dolazak među četiri najbolja čeka sedam godina. 

„Jorgandžije“ su odradile dobar deo posla pobedom u prvom duelu 2:1, ali upravo taj jedan primljeni pogodak uliva nadu nemačkom timu u mogući preokret.

Nažalost, strelac jedinog pogotka za Borusiju u tom duelu Sebastijan Aler je pod znakom pitanja pošto je uganuo problematičan skočni zglob u duelu sa imenjakom iz Menhengladbaha. Pod znakom pitanja je i Džejdon Sančo zbog bolesti

Glavni adut je svakako prednost domaćeg terena. Milan i PSŽ su se vraćali tek sa jednim bodom, a Njukasl sa nulom. PSV je u osmini finala poražen sa 2:0.

Slavlje na gsotovanju u Menhengladbahu 2:1 u meču Bundeslige donosi dozu samopouzdanja pred meč sezone, kao što će biti i svaki naredni u Ligi šampiona s obzirom da se grčevito bore za prva četiri mesta na tabeli prvenstva i sigurno učešće u evropskoj eliti naredne godine.

Penali doveli Atletiko u četvrtfinale, bez važnih „šrafova“

Atletiko je bio solidan na gostovanjima u grupnoj fazi sa dva remija i pobedom u konkurenciji Lacija, Fejenorda i Seltika. U nokaut fazi su doživeli minimalan poraz na „Đuzepe Meaci“ od Intera, pa su se „provukli“ na svom terenu posle penala.

Slavlje 3:1 nad trećim timom Primere Đironom i sastavu Dijega Simeonea donosi razlog za samouverenost pred revanš.

Ne mogu da se uzdaju u napadača Memfisa Depaja zbog povrede i strelca drugog gola sa prvog susreta Samjuela Lina zbog nagomilanih kartona.

U tri prethodna susreta ove dve ekipe je uvek slavio domaćin. Tek jednom su se sastali na „Signal Iduna areni“, baš u prvom međusobnom okršaju, u sezoni 2018/19, kad je Borusija slavila sa 4:0.

(RTS)