Švedski duet Markus i Martinus u Gornjem Milanovcu

Dvadesettvogodišnji blizanci, inače rodom iz Norveške posetili su Norvešku kuću u Gornjem Milanovcu i muzej posvećen srpsko norveškom prijateljstvu.

“Zaista je zadivljujuće sve što smo videli. Naročito što se može reći da dolazimo čak iz Norveške i vidimo istoriju koja nas povezuje sa Srbijom”, navodi Markus, predstavnik Švedske na Evroviziji.

Posle nastupa u Londonu, Berlinu, Barseloni, Madridu norveški duo upriličio je specijalno druženje sa fanovima uz mini koncert u Gornjem Milanovcu. Poslednji nastup pred veliko takmičenje na kome će biti predstavnici Švedske.

Markus ističe: “To je nešto o čemu smo mi sanjali odavno tako da je biti deo svega toga zadivljujuće i zaista se snovi ostvaruju.“

“Vežbamo svakoga dana. Mislim da će sve biti dobro i zaista se nadam da ćemo dobiti 12 poena od Srbije“, dodaje Martinus, predstavnik Švedske na Evroviziji.

Na izboru za Pesmu Evrovizije braća će izvesti numeru „Unforgettable“, koja je već postala veoma popularna.

“Oni žele sa svim tim fanovima i da se slikaju i sve tako da smo morali da ograničimo broj na nekih 40-ak, ali toliko su zadovoljni ovde da su rekli i ispred hotela kod njih u Beogradu da će praviti nešto za fanove, tako da – izuzetno su dobri za saradnju”, ističe Vladimir Dolapčev, organizator događaja.

Švedske predstavnike za Pesmu Evrovizije srpska publika već poznaje. Pre šest godina nastupali su u Beogradu. Sada se, kažu, nadaju, da će na listi gradova sledeće evropske turneje biti i Gornji Milanovac.

(RTS)