Sportska nadmetanja subotičkih gimnazijalaca za pomoć bolesnoj majci njihove drugarice

Učenici i nastavnici subotičke Gimnazije organizovali su sportska nadmetanja u dvorištu škole kako bi skupili novac za pomoć majci njihove školske drugarice:

„Situacija se drastično pogoršala 2020. godine, negde od perioda korone, od kada je Mirjana Krnajski u invalidskim kolicima. Da bi ponovo prohodala, neophodan je tretman matičnim ćelijama koji se radi u Moskvi i potrebno je sakupiti 50.000 evra do 20. maja. Do sada je sakupljeno oko 25 procenata potrebnih sredstava, ali čini sve da joj pomognemo i sakupimo ostatak sredstava“, navodi Sanja Bajić, profesorka srpskog jezika i književnosti, u subotičkoj Gimnaziji.

Učenici su bacali trojke na koš, šutirali na gol sa povezom na očima, igrali šah i obarali ruke, sve u cilju da pokažu solidarnost i pruže podršku porodici koja se bori sa teškom bolešću:

„Prijavio sam se da šutiram trojke, a motiv je da pomognem drugarici, porodica treba da se čuva, zdravlje je najbitnije“, kaže učinik. Njegova drugarica dodaje: „Mi na neki nama zanimljiv način želimo da pomognemo našoj drugarici i njenoj mami, da se bolje osećaju i da gledamo svaki dan njihov osmeh.“ Da pomogne želi i učenik koji učestvuje u brzom šutiranju trojki: “Nadam se da ćemo da uspemo da prikupimo dovoljno sredstava da bismo pomogli.”

I druge subotičke škole najavile su humanitarne akcije za Mirjanu Krnajski. Popularni subotički pevač Nebojša Vojvodić u subotu popodne će na gradskom trgu prirediti ulični koncert, a donacije su namenjene oboleloj sugrađanki. Svi drugi koji mogu i žele, najbrže će pomoći slanjem SMS poruke 1652 na broj 3030.

(RTS)