Počela rekonstrukcija mosta na Garaškom jezeru, veza sa Ibarskom magistralom i auto-putem

Most je obnavljan nekoliko puta, ali nije bio zatvaran za saobraćaj. Sadašnja rekonstrukcija obuhvata popravku glavne konstrukcije, nosača na stubovima, ispravljanje saobraćajnice i odvodnjavanje. Preko ovog mosta meštani Garaša, Jelovika i Bosute najbrže stižu do Aranđelovca.

„Ovaj most je zaista dotrajao, zaslužuje rekonstrukciju, morali smo da napravimo jednu obilaznicu kako bi omogućili našim sugrađanima da dođu do svoja tri sela. Ovo je veliki projekat za našu opštinu“, rekao je Bojan Radojević, predsednik Opštine Aranđelovac.

Obilaznica, duga dva kilometra, napravljena je 2022. godine, ali je taj makadamski put prilično oštećen tokom poplava. U toku je asfaltiranje, međutim, meštani sa nestrpljenjem iščekuju završetak radova na mostu, kako bi, ponovo, kraće putovali.

„Putevi Srbije“ nadležni su za radove na mostu, koji je dug 144 metra, širok 8 i po metara i sa obe strane ima pešačke staze. Vlada je za renoviranje izdvojila 160 miliona dinara, a očekuje se da će sve biti završeno do kraja leta.

 

(RTS)