Osnovci kao profesionalci na festivalu Teatar od snova

Iako nemaju mnogo scenskog iskustva, osnovci su svaku predstavu, odigrali kao profesionalci. Uz osmehe, dobro raspoloženje i pozitivnu tremu, pokazali su svoje raskošne talente, a publika je uživala u izvedbi svojih vršnjaka.

„Naša predstava se zove Genijalci, pripremali smo je možda oko dva meseca i baš mi je drago što je naša škola domaćin i što možemo da ugostimo sve ove škole koje su došle“, rekla je Sofija Stokić, iz OŠ „Branko Radičević“ u Lugavčini.

„Lepo je, imamo malo treme, to da, kao i na svakom festivalu, takmičenju ili bilo kom drugom novom iskustvu, ali smo zaista srećni i jedva čekamo da izađemo na scenu“, kaže Janja Manojlović iz OŠ „Heroj Radmila Šišković“ iz Smederevske Palanke.

U Domu kulture u Lugavčini, bilo je ispunjeno svako mesto. Pozorišna kultura se u selima itekako neguje, a ovaj festival je to i pokazao.

„To je prilika da i ovde pokažu, kada je u pitanju scena, kada su u pitanju maske, kada je u pitanju muzika, tekst, eto to je prilika da neku svoju kreativnost pokažu. Ono što mi je isto drago, da svi oni koji danas igraju, oni su došli da gledaju od prve predstave, to znači da su deca željna ne samo da pokažu ono što imaju, već i da vide šta drugi znaju, šta su spremili i da možda to uporede sa onim što su oni uradili“, kaže Bora Milošević, direktor OŠ „Branko Radičević“.

„Mislim da je jako važno da u malim mestima, podižemo svest o kulturi i da da je generalno jako lepo da se deca bave ovim“, dodaje Sofija Holotkov, član stručnog žirija.

O najboljim predstava će odlučivati tročlani žiri, koji će proglasiti i najbolje glumce u svakoj od predstava, kao i najboljeg glumca festivala.

(RTS)