Leskovac: Koliko koštaju jaja pred Uskrs?

Sa desetak farmi iz Puste Reke na tržište širom Srbije mesečno odlazi oko 2,5 miliona jaja. Proizvođači iz Lapotinca i Stuble spremno dočekuju uskršnje praznike. Niže cene nego lane nisu povećale potražnju.

„Nije to neka prodaja kao što očekujemo narednih dana, ali već su krenuli i već uzimaju po karton, dva, tri. – Cena čini nam se povoljnija nego prošle godine?- Jeste cena su u odnosu na prethodni period manje i mislim da će najverovatnije da ostanu na toj ceni, ne verujem da će biti povećanja“, kaže Vlada Radulović, proizvođač iz Stuble kod Bojnika.

“Prvi maj ide, pa onda i to nam mnogo znači, ljudi će sve da odu tako da ne očekujemo neku prodaju za Uskrs, a i marketi su učinili svoje“, smatra Ljijljana Milošević, proizvođač iz Stuble kod Bojnika.

Spiskovi za kupovinu se prave, nabavka će krenuti narednih dana. Ključna je subota jer je to pazarni dan u Leskovcu. Pokazaće da li su se Leskovčani odlučili za kupovinu na pijaci ili u supermarketima.

„Trenutno ukrase kupujemo, korpice, boje, sličice“, kaže jedna Leskovčanka, a njen sugrađanin dodaje da će kupiti stotinak ja i ofarbati sigurno 70-80 sigurno.

„Imamo domaća pošto suprugina baka živi na selu“, kaže jedan Leskovčanin.

I trgovinski lanci spremni su za najveći hrišćanski praznik. Ovih dana kreću i uskršnje akcije. Posebno mesto imaju jaja. Uz niže cene ovog artikla brže se pune korpe.

„Po izuzetno povoljnoj ceni od 12.99 možete se snabdeti za predstojeće uskršnje praznike. – Znatno pojeftinjenje? – Znatno pojeftinjenje od nekih 40 odsto, tako da izvolite”, navodi Irena Kostić, direktorka marketinga trgovinske kompanije u Leskovcu.

Bogata ili skromna uskršnja trpeza bez jaja ne može kao simbola života, vaskrsnuća i trajanja. Sa radošću se kupuju, a farbaju sa željom da budu što lepša i šarenija.

 

(RTS)