Nastava u „Ribnikaru“ i od septembra u postojećem prostoru

Odluka da se u školskoj 2024/2025. godini nastava u OŠ „Vladislav Ribnikar“ organizuje u postojećem prostoru, doneta je nakon ankete sprovedene među roditeljima i zaposlenima u školi, koja je pokazala da 97 odsto roditelja i zaposlenih u školi žele da škola ostane u postojećoj zgradi do početka građevinskih radova na rekonstrukciji škole.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je zahvalila roditeljima i zaposlenima što su i na ovaj način uzeli učešće u donošenju odluka koje su važne za školu i učenike.

Ministarka je navela da je vrlo važno za učenike i zaposlene da početak naredne godine bude u potpunosti izvestan.

„Ovo je posebno značajno za prvake i njihove roditelje koji će od jeseni krenuti u ovu školu kako bi kroz učenje i igru ostvarili svoj maksimalni potencijal“, rekla je Đukić Dejanović.

Dijalog o Memorijalnom centru

Ministarka naglašava da je pred svima jedan složen proces i da će se uz naredne konsultacije i širok dijalog o Memorijalnom centru doći do rešenja.

Formirana je Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, koja usmerava i usklađuje aktivnosti na uspostavljanju Memorijalnog centra, kazala je ministarka.

Radna grupa, u odnosu na potrebe porodica žrtava zločina i šire zajednice, a na osnovu prethodnih konsultacija i dobijenih informacija, predložiće konkretne mere koje bi trebalo preduzeti povodom uspostavljanja Memorijalnog centra.

(RTS)