Indijana na pobedu od druge runde – Minesota „počistila“ Finiks

Milvoki ne može bez Adetokumba, Indijana je došla na jednu pobedu od prolaska u drugu rundu plej-ofa.

Posle poraza u prvom meču u Milvokiju, Pejsersi su vezali tri uzastopna trijumfa i sada su jako blizu da izbace jednog od favorita u Istočnoj konferenciji.

Posle prve dve četvrtine u kojima su se ekipe odvajale na maksimalno dva poseda, Indijana je ponovo u trećoj deonici poenima Tajrisa Halibertona uspela da se odlepi i ode na plus 17.

Vezanim poenima na početku poslednje četvrtine Milvoki je uspeo da priđe na šest zaostatka, ali je Rik Karlajl tajm-autom vratio momentum na stranu domaćeg tima.

Pejsersi su se ponovo odlepili, otišli na maksimalnih 19 poena prednosti u jednom trenutku i na kraju rutinski upisali trijumf.

Majls Tarner bio je najefikasniji pojedinac na meču sa 29 poena, Haliberton je dodao 24, Nembard 14, dok su Nezmit, Sijakam i Obi Topin timu doprineli sa po 13.

Bruk Lopez je ubacio 27 poena, Kris Midlton je dodao 25, Bizli 20, ali je pomoć ostalih saigrača izostala.

„Metla“ za Finiks sanse

Minesota timbervulvsi prva su ekipa koja je obezbedila plasman u drugu rundu plej-ofa uprkos partiji od 49 poena Devina Bukera. Finčev tim je bez problema upisao četiri trijumfa u nizu pa sada čeka boljeg iz duela Lejkersa i Nagetsa.

Za razliku od prethodna tri, ovaj meč imao je rezultatsku neizvesnost do poslednje deonice. 

Ekipe su se tokom meča u velikom broju navrata smenjivale u vođstvu, ali je u odlučujućoj četvrtini sjajni Entoni Edvards uzeo loptu u svoje ruke, ubacio 16 poena pogodivši šest od sedam šuteva iz igre.

Entoni Edvards je ubacio 40 poena, Karl Tauns je postigao 28, Mekdenijels je dodao 18, dok je Konli doprineo sa 10 poena.

U timu Finiksa Devin Buker je postigao 49 poena, Kevin Durent je ubacio 33, dok je pomoć saigrača izostala.

(RTS)