Nedović: „Pionir“ je naša kuća i pravi domaći teren

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak od 20:30 u „Pioniru“ dočekuje ekipu Partizana u prvom meču finala ABA lige.

„Za ovo smo radili čitave sezone, da obezbedimo prednost domaćeg terena, za dva dana nas očekuje ta prva utakmica protiv dobro poznatog rivala. Svi znamo da će biti jako teška utakmica, i fizički i mentalno. Moramo da budemo spremni, nadam se da ćemo uz sjajnu podršku odbraniti taj domaći teren“, rekao je Nedović za klupsku televiziju.

Nedović je dodao da bi svima trebalo da bude drago zbog činjenice da će Zvezda kao domaćin igrati u dvorani „Aleksandar Nikolić“ prva dva meča finalne serije, u ponedeljak od 20 i 30 i sredu od 19 i 30.

„Svi smo se borili za to, to je naša kuća i pravi domaći teren. Siguran sam da će biti puna hala, nadam se da će navijanje biti fer i sportsko jer ovakve utakmice to zaslužuju“, zaključio je Nedović.

Dejan Davidovac je takođe istakao da bi želeo da vidi što veći broj navijača u dvorani, kao i fer i sportsko navijanje.

„Dugo očekivano finale, svi jedva čekamo da počne. Biće teška serija sa Partizanom, kao i uvek. Mislim da su sjajna ekipa. S druge strane, mi idemo sa prve pozicije i cele sezone smo se borili za to. Igramo prvi pred domaćim navijačima, raduje me sve to i ovom prilikom bih pozvao navijače da dođu u što većem broju i podrže nas onako kako samo oni to znaju. Da fer i sportski navijaju, bez ikakvih incidenata, voleo bih da se to tako završi“, rekao je Davidovac.

 

(RTS)