Kako je vaterpolo postao najuspešnijiji sport u Valjevu

Sanjali su Valjevci decenijama pravi zatvoren bazen. Dosanjali su postavljanje balona pre devet godina u Petnici. I to je za valjevski vaterpolo, koji se igra više od 3 decenije, bio podsetrek da se dosegne elita u ovom sportu i iznedre najbolji sportisti Valjeva čiji počeci nisu bili nimalo laki.

„Putovali smo u Vrujce, Šabac, sve zavisi gde smo imali termine i gde smo mogli da treniramo i to je bilo veoma iscrpljujeće za nas, jer sam sa svojih sedam godina, prvi razred škole dolazio u dvanaest uveče, ustajao ujutru rano za školu“, priča Aleksandar Kovačević, sportista grada Valjeva. Dodaje da trenutno izvlače maksimum iz postojećih uslova. „To mnogo olakšava, ne putujemo, tu smo, treniramo. Kao mali sam i sanjao nekada da ću i ja možda dobiti tu plaketu na kojoj piše da sam ja najbolji sportista grada Valjeva, ali sad već treću četvrtu godinu baš sam srećan, zadovoljan“.

Dr Nebojša Stojaković, predsednik VK „Valis“ iz Valjeva ističe: „Podigli smo i desegli profesionalni nivo i elitu. Jedini smo klub koji se nalazi u regionu kao superligaš koji ima ove uslove balona. I nadamo se, čekamo, što smatram kao obavezu nas Valjevaca da imamo jedan pravi zatvoren bazen“.

Valjevci veruju da će i ovaj san o svetskim vaterpolo zvezdama u zatvorenom bazenu dosanjati.

(RTS)