Tijana Bogdanović i Milica Mandić ambasadorke Evropskog prvenstva u tekvondou

Proslavljene srpske tekvondo reprezentativke biće ambasadori najznačajnijeg takmičenja pred Olimpijske Igre u Parizu, a tim povodom snimile su promotivni spot koji će u danima održavanja šampionata obići čitav „stari kontinent“, odnosno više od 30 evropskih država koje će uživo prenositi finalne borbe.

Izražavajući svoje oduševljenje što će se ovaj prestižni događaj održati u Beogradu, Tijana Bogdanović istakla je značaj okupljanja najboljih boraca iz Evrope.

„Drago mi je što će se najbolji borci okupiti i upoznati sa našom prestonicom. Ovo je Olimpijska godina, najvažnija, i zato će i Evropsko prvenstvo biti jedno od najjačih. Doći će najbolji takmičari iz cele Evrope i nesumnjivo će biti najspremniji, što znači da možemo da očekujemo sjajne borbe koje vredi videti. Pozivam sve ljubitelje sporta da dođu i podrže naše takmičare na domaćem terenu“, rekla je Tijana Bogdanović.

Sa druge strane, Milica Mandić podsetila je na svoje početke i istakla važnost podrške u postizanju sportskih ciljeva, poželevši takmičarima svu sreću na predstojećem takmičenju i daljoj karijeri.

„Posle 18 godina imamo tu čast da ovo veliko takmičenje organizujemo u našem divnom Beogradu, i hvala Evropskoj Tekvondo Uniji na ukazanom poverenju. Čvrsto verujem da ćemo ispuniti očekivanja. Posle izuzetnih sportskih rezultata koje Srbija pravi u poslednjih nekoliko godina, sada predstavljamo našu zemlju na najbolji mogući način“, istakla je Milica Mandić i poželela takmičarima mnogo sreće.

Evropsko prvenstvo u tekvondou biće održano pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i Sekretarijata za omladinu i sport Grada Beograda.

(RTS)