Sabalenka posle velike borbe savladala Švjontek i podigla tofej u Madridu

Duel prve i druge na VTA listi u finalu turnira u Madridu pripao je izazivačici. Sabalenka je nakon velike borbe u tri seta nadigrala Švjotek. Duel je obilovao preokretima i sjajnoj igri, tako da je publika mogla da uživa u tenisu dostojnom finala jednog mastersa. Na kraju više snage, umeća i koncentracije imala je Beloruskinja i stigla je to titule.

Ravnopravan duel u prvom setu. Rivalke su uspevale da sačuvaju svoj servis. U šestom gemu zapretila je Sabalenka, ali nije iskoristila dve brejk prilike. Propušteno je nadoknadila u osmom kada koristi brejk priliku i dolazi do prednosti. Potom je lako osvojila svoj servis i tako rešila prvi set u svoju korist sa 6:3.

Velika borba u drugom setu. Švjontek je započela brejkom i brzo došla do 3:0. Uzvratila je Sabalenka, oduzela je servis rivalkim, a potom stigla do izjednačenja 3:3.

Međutim, Švjotek uz jedan brejk dobija naredna tri gema i stiže do izjednačenja u setovima – 6:3 u drugom sertu.

Odlučujući set bolje je započela Švjontek. Uz jedan brejk ona je došla do prednosti od 3:0. Međutim, protivnica uspeva da se vrati, osvojila je naredna tri gema i izjednačila – 3:3.

Ipak, Sabalenka, kao i rivalka u predhodnom setu, posle velike borbe dobija naredna tri gema i rešava set, a samim tim i meč u svoju korist, 6:3 u odlučujućem setu.

(RTS)