Kecmanović protiv Dimitrova za osminu finala turnira u Monte Karlu

Miomir Kecmanović je pobedom u prvom kolu Monte Karla nad Mateom Beretinijem napravio najbolji rezultat u karijeri na prvom mastersu u sezoni na šljaci.

Protivnik srpskom teniseru u borbi za osminu finala turnira u Kneževini je Grigor Dimitrov. Bugarin je prethodno bio bolji od Valentina Vašeroa – 2:0, po setovima 7:5, 6:2.

Kecmanović je u dosadašnjem delu sezone odigrao 18 duela, ostvario je osam trijumfa i zabeležio 10 poraza. Najbolji rezultat ove sezone srpski teniser je napravio na Autralijan openu – poražen je u osmini finala od Karlosa Alkaraza.

Pored ovog zapaženog rezultata, Kecmanović je igrao i četvrtfinale Akapulka, turnira iz serije 500.

Dimitrov u dobroj formi pred Monte Karlo

Grigor Dimitrov se nalazi u dobroj formi. Na početku godine je osvojio turnir u Brizbejnu, ali je potom na Australijan openu poražen u trećem kolu od Nuna Borhesa.

Međutim, Bugarin je u Monte Karlo stigao posle finala mastersa u Majamiju. Ove sezone je odigrao 26 duela, ostvario je 21 trijumf i pet poraza.

Međusobni skor srpskog i bugarskog tenisera je 1:0 u korist Dimitrova. Jedini duel dvojica tenisera odigrala su u osmini finala Akapulka 2021. godine, a Dimitrov je rutinski savladao Kecmanovića – 6:4, 6:2.

Dimitrov je devetoplasirani teniser na ATP listi, a Kecmanović zauzima 66 mesto. Iskustvo je na strani Bugarina koji je u dva navrata igrao polufinale turnira u Monte Karlu – 2018. i 2022. godine. Prošle godine, Dimitrov je zaustavljen u drugom kolu.

Duel Kecmanovića i Dimitrova je poslednji na programu na „Terenu prinčeva“ i neće početi pre 15.30.

(RTS)