Đoković: Mogao sam da pobedim Dimitrova i u dva seta

Đoković je danas savladao Dimitrova posle dva sata i 20 minuta rezultatom 6:3, 4:6, 6:1.

„Mogao sam da pobedim i u dva seta, jer sam imao lepu prednost i dobar forhend posle đusa kada sam promašio nakon njegovog servisa koji je on držao dobro. Publika se uključila, meni je opao nivo igre, a on je odigrao dosta bolje i posle sam prebacio momentum na svoju stranu u trećem setu i sve se završilo dobro po mene“, rekao je Đoković po završetku meča.

Srpski teniser je istakao da je postao jači zbog rivalstava sa velikim igračima.

„Izdržao sam pritisak jer sam srećom u karijeri dobio više mečeva nego što sam gubio u teškim uslovima. I gubio sam godinama protiv velikih rivala i tada sam mnogo naučio, postao sam jači zbog rivalstava sa Rafaelom Nadalom, Rodžerom Federerom i Endijem Marejem. Ostao sam na kursu, verovao sam u sebe, najvažnije je pronaći formulu, ostati fizički i mentalno stabilan“, istakao je Đoković.

On je naveo da je imao izazovne uslove za igru na duelu sa Dimitrovim.

„Odigrao sam na višem nivou nego na prvom meču, nema vetra, lopta slabije odskače uveče nego preko dana. Izazovni uslovi i za mene i za njega, ali to je deo podloge, deo šljake pa je i očekivano. Izgubio sam koncentraciju krajem drugog seta pa se on vratio u meč i odmah sam vratio nivo igre koji sam tražio, brejk na njegov servis i držao stvari pod kontrolom. Publika je podržavala njega u drugom setu, ali sam posle držao stvari pod kontrolom“, zaključio je najbolji teniser sveta.

Đoković će u osmini finala igrati sa pobednikom meča između Britanca Kamerona Norija i Mađara Martona Fučoviča.

(RTS)