Đoković i Đere na terenima Rima

Laslo Đere je odlično počeo nastupe u Rimu, a za plasman u treće kolo ubedljivo je nadigrao daleko bolje plasiranog na listi tenisera holanđanina Van de Zandšlupa sa 2:0 (6:3.6:4).

U duelu za plasman u osminu finala nap teniser, koji je trenutno 62. na listi sastaće se sa Čileancem Kristianom Garinom koji je trenutno 79. igrač sveta.

Njih dvojica dobro poznaju međusobne stilove igre jer su do sada dva puta odmeravali snage na terenu a skor u pobedama je nerešen pa će ovaj duel za njih imati i poseban značaj u ličnom nadmetanju.

Branilac titule Novak Đoković bio je slobodan u prvom kolu, a u drugom je nadigrao Argentinca Tomasa Martina Ečeveriju sa 2:0 (7:6, 6:2).

Put ka odbrani titule nastavlja duelom sa  Bugarinom Grigorom Dimitrovim koji je eliminisao Stena Vavrinku.

I nih dvojica se odlično poznaju i znaju međusobne stilove igre jer su do sada na brojnim turnirima odmeravali snage.

Odigrali su čak 12 mečeva, a u pobedama ubedljivo vodi prvi teniser sveta sa 11 pobeda dok je Dimitrov osvojio samo jedan meč i to pre deset godina u Madridu.

Planirano je da od naših tenisera prvi na teren izađe Đere oko 12.30, a  početak meča Novaka Đokovića je  planiran za 14.00. Tokove oba meča možete pratiti iz časa u čas na našem portalu.

(RTS)