Dimitrov završio započeto – Kecmanović zaustavljen u drugom kolu Monte Karla

Duel Miomira Kecmanovića i Grigora Dimitrova prekinut je u sredu zbog kiše, a Bugarin je danas završio započet posao i plasirao se u osminu finala mastersa u Monte Karlu.

Kecmanović je juče odlično ušao u meč iako se suočio sa tri brejk lopte već u prvom gemu na svoj servis. Sve ih je anulirao i već u narednom gemu oduzeo servis iskusnijem protivniku i poveo sa 2:1. Čuvao je Srbin prednost sve do šestog gema, kada je Dimitrov napravio brejk i poravnao na 3:3. 

Bugarski teniser je bio koncentrisaniji u finišu prvog seta, u desetom gemu je ponovo došao do brejka vrednog vođstva od 1:0 u setovima.

Početkom drugog seta teniseri su osvojili gemove na svoj servis, ali je duel prekinut zbog kiše nakon nešto više od sat vremena igre. Dimitrov je u trenutku prekida vodio sa 2:1.

Čim je duel danas nastavljen, Kecmanović se suočio sa brejk loptom, ali je ostao pribran, nanizao tri poena i izjednačio na 2:2 u drugom setu.

Igralo se gem za gem sve do osmog u kojem je Kecmanović Bugarinu priuštio dve brejk lopte, a Dimitrov iskoristio drugu, poveo sa 5:3 i doveo se u poziciju da servira za pobedu.

Ovo je drugi trijumf Dimitrova u duelima sa Kecmanovićem pošto ga je pobedio i u osmini finala turnira u Akapulku 2021. godine.

Deveti teniser sveta će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča Holgera Runea i Sumita Nagala.

(RTS)