Srpske bokserke startovale pobedama na Evropskom prvenstvu u Beogradu

Led je probila Natalija Šadrina koja će Srbiju predstavljati i na Olimpijskim igrama u Parizu. Srpska reprezentativka u konkurenciji do 60 kilograma borila se protiv Beloruskinje Ale Ivaškević i ostvarila ubedljivu pobedu.

Naredni meč za plasman u polufinale i osiguranu medalju Šadrina boksuje protiv Slovakinje Miroslave Jedinakove u utorak 23. aprila.

Usledio je meč Nikoline Gajić protiv Beloruskinje Aline Veber u kategoriji do 75 kilograma u kojem je briljirala srpska reprezentativka i ostvarila plasman u četvrtfinale, gde će snage odmeriti sa drugim nosiocem Litvankom Gabrijelom Stonkute.

Srpska reprezentativka Nina Radovanović u kategoriji do 50 kilograma borila se protiv Mađarice Petre Mezei za plasman u četvrtfinale i ostvarila pobedu koja je vodi u meč protiv drugog nosioca Azerbejdžanke Marojne Savrijeve.

U kategoriji do 52 kilograma, srpska reprezentativka Dragana Jovanović eliminisala je Moldavku Maju Odaiju. U narednom meču boriće se za osiguranu medalju protiv prvog nosioca Beloruskinje Julije Apanasović.

(RTS)