Beloruski hokejaš i momak Arine Sabalenke pronađen mrtav u Majamiju

Konstantin Koltsov (42) je bio član reprezentacije Belorusije na Olimpijskim igrama 2002. i 2010. godine. Osim u domovini i susednoj Rusiji, tri godine je igrao za Pitsburg u američkom NHL-u – najkvalitetnijoj hokejaškoj ligi na svetu.

Ruski Salavat Julajev, jedan od klubova čije je boje branio kao igrač i u koji se nedavno vratio u ulozi pomoćnog trenera, potvrdio je vest da je Koltsov pronađen mrtav u Majamiju, ali uzrok smrti još uvek nije poznat.

„Obaveštavamo vas sa dubokom tugom da je preminuio naš trener Konstantin Koltsov. Bio je snažna i vesela osoba. Voleli su ga i poštovali, kako igrači, tako i kolege, protivnici i navijači. Ispisao je istoriju našeg kluba. Koltsov je osvojio prvenstvo Rusije i Gagarin kup sa Salavat Julejevom i fantastično je obavljao posao u stručnom štabu. Klub izražava iskreno saučešće porodici i prijateljivma“, piše u objavi ruskog kluba na Telegramu.

Kostlov je već nekoliko godina bio u emotivnoj vezi sa beloruskom teniserkom Arinom Sabalenkom, drugom igračicom sveta.

Sabalenka i poznati hokejaš su prvi put viđeni zajedno u junu 2021, a druga igračica na VTA listi često je na društvenim mrežama objavljivala njihove zajedničke fotografije.

Beloruskinja je u januaru osvojila drugu uzastopnu titulu na Australijan openu. Prošle nedelje je igrala na mastersu u Indijan Velsu, a najavila je i učešće na turniru u Majamiju.

(RTS)